TEC blog

TEC blog

dinsdag 20 mei 2014

Hallo,

Wij zijn voor een project van techniek naar Aquafin en Kamp C gegaan. We gaan jullie wat uitleg geven over beide bezoeken.

Aquafin

Aquafin is een waterzuiveringsinstallatie waar vuil water weer tot biologisch zuiver water wordt gezuiverd. Als eerste gaat het water door de riool. Daarna komt het in de collector. Vervolgens gaat het water langs de influente vijzels omhoog. Daarna gaat het langs de roosters om het grofvuil er uit te halen. Dan langs de zand- en vetvangers die het water van zand en vet zuivert. Vervolgens langs de beluchtingsbekken, daar wordt het slib verwijderd. In de nabezinktank worden nog vuile stoffen gescheiden van het water.

En dan hebben we biologisch gezuiverd water.

Kamp C

Kamp C is een vroegere Britse legerbasis. De oude gebouwen werden gesloopt, maar de wegen zijn nog in oorspronkelijke staat. Al het bouwafval werd gesorteerd, gescheiden, afgevoerd en waar mogelijk gerecycleerd. Kamp C bestaat uit 4 zone's: de informatiezone, de woonzone, bedrijvencentrum en natuurzone. In kamp C wordt er duurzaam gebouwd. Dat wil zeggen dat men bouwt met respect voor mens en natuur. De 4 aspecten waarmee rekening wordt gehouden bij duurzaam bouwen zijn: ruimte, energie, water en materiaal.

Dit was het dan, tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten